diumenge, 22 de febrer del 2009

Greus disturbis provocats per la policia espanyola a Benimaclet

Des de l'Assemblea de Joves de Benimaclet volem denunciar els gravíssims fets ocorreguts durant la celebració dels carnestoltes de Benimaclet el passat 21 de febrer.
Un impressionant i desmesurat dispositiu de la policia local de València i la policia nacional espanyola amb desenes d'uniformats, cotxes policials i furgones bloquejà tots els carrers d'accés a la Plaça major de Benimaclet, lloc on tradicionalment es celebren els carnestoltes. Des de primeres hores de la nit, es dedicaren a establir controls identificant i registrant a tothom que intentaven passar.
Els carnestoltes de Benimaclet és una celebració popular i pacífica que des de fa més d'una vintena d'anys reuneixen milers de persones tant de Benimaclet com de la resta de la comarca. Encara tenim el trist record de fa 6 anys quan la policia s'enfrontà a les milers de persones que gaudien de la festa, provocant desenes de ferits i detencions.
Després d'uns quants anys sense presència policial i evidentment, sense cap tipus d'incidència, aquest any han decidit tornar a ocupar els nostres carrers. I amb la seua asfixiant presència, la gran part de les milers de persones que volien gaudir de la festa no pogueren accedir a la plaça de Benimaclet, concentrant-se a altres carrers de la rodalia. Els que si pogueren entrar, foren expulsats de la plaça a base de brutals càrregues injustificades. Càrregues que es repetiren per altres carrers de Benimaclet, provocant el pànic entre els assistents als carnestoltes.
Ara mateix, desconeixem el número de persones ferides i contusionades o si hi ha cap detingut. Des de l'AJ Benimaclet ens solidaritzem amb totes elles i desitgem una prompta recuperació.
No ens creiem la justificació de que la seua presència pretén garantir la nostra “seguretat” i el “descans” dels veïns, doncs sempre que hi són presents, es veu atacada la nostra seguretat i el descans dels veïns.
Tant l'Ajuntament de València com la delegació del govern pretenen acabar amb tota celebració popular que s'escape de les seues mans, volen privatitzar el carrer i tindre'ns a casa callats i submisos.
Des de l'AJ Benimaclet, fem responsable d'aquests aldarulls al delegat del govern al País Valencià, l'ex-comunista Ricardo Peralta, que intenta guanyar punts dins el seu nou partit a base de reprimir els moviments socials i al regidor de seguretat ciutadana de l'Ajuntament de València, Miguel Domínguez, obsessionat amb la repressió policial i el control social dels joves benimacleters, enviant-nos cada setmana les seues provocadores patrulles de policies locals.
No anem a admetre que es torne a repetir i els aconsellem que deixen d'assetjar-nos. Properament, un grup de veïns i veïnes de Benimaclet convocarem una concentració de rebuig. Estigueu atents a les convocatòries.

Que ens deixen en pau! Per unes festes tranquiles... fora provocadors policials de Benimaclet!

Assemblea de Joves de Benimaclet – CAJEI
benimaclet@cajei.cat
http://ajbeni.ppcc.cat

Fotos:


1 comentari:

Anònim ha dit...

Fora policia dels nostres carrers!!

endavant amb l'AJ Benimaclet i la lluita de barri!

Salut!