dimecres, 28 de novembre de 2007

Neix l'Assemblea de Joves de BenimacletL’Assemblea de Joves de Benimaclet neix a la tardor de 2007 de la mà d’un grup de joves de la vila per la manca d’un col•lectiu, amb les següents característiques, que servisca per denunciar i respondre les agressions que patim com a joves:

  • Col•lectiu juvenil de base i d’àmbit local: El nostre àmbit d’actuació és la vila de Benimaclet, treballant des de la base per analitzar i respondre a les problemàtiques del jovent de Benimaclet.
  • Assembleari, autogestionat i democràtic: L’assemblea és l’òrgan on tothom té dret a donar la seua opinió per tal de prendre decisions col•lectives per resoldre les qüestions que ens afecten. Som un col•lectiu autogestionat, treballant de manera autosuficient i buscant els recursos necessaris per tal de dur a terme els nostres objectius sense rebre ajudes de les institucions ni dels partits polítics que ens poden condicionar la nostra manera d’actuar i de pensar.
  • Independentista: Creiem que els País Valencià forma part d’una sola nació catalana, els Països Catalans, ocupats per l’estat espanyol i francès. Des de Benimaclet, hem de conscienciar al jovent de la nostra vila en la necessitat de la reunificació i la independència pels Països Catalans.
  • Socialista: Considerem que cal la ruptura d’aquesta societat capitalista, consumista i injusta. Creiem que el socialisme és el millor model d’organització per a la nostra societat, construint un model just i igualitari, una societat sense pobres i sense rics on tota la població dispose dels recursos bàsics per viure.
  • Antipatriarcal: Necessitem una societat sense sexisme i homofòbia, sense que la dona sigue objecte d’explotació. Considerem també que cadascú ha de triar lliurement la seua opció sexual sense ésser discriminat.
  • Ecologista: L’especulació urbanística s’està menjant el nostre territori, molt especialment a la comarca de l’Horta. A Benimaclet, l’especulació urbanística es menja el casc antic i l’horta entre la nostra vila i Alboraia. Pensem que l’okupació d’espais deshabitats i sense utilitzar, es una bona manera d’aconseguir llocs de reunió i oci pel jovent i denunciar l’especulació.
  • Internacionalista: Recolzem a tots els pobles i nacions sense estat que lluiten per unes condicions de vida més justes i democràtiques.
  • Solidari: Ens solidaritzem activament amb totes eixes persones que estan lluitant pels nostres mateixos objectius i pateixen la repressió sistemàtica per part de les forces d’ocupació.

Per totes aquestes característiques, ens considerem un col•lectiu de l’Esquerra Independentista, coordinant-nos amb altres realitats de lluita juvenil a través de la Coordinadora de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) a través de la qual ens unim amb les altres Assemblees de Joves dels Països Catalans per impulsar un treball i una lluita comuns a nivell nacional.

A la vila de Benimaclet i a tota l’Horta, un dels principals problemes és l’especulació que es menja el nostre territori i els alts preus de compra i lloguer de l’habitatge, que impossibiliten l’emancipació dels joves.
Benimaclet, durant la major part de l’any acull centenars d’estudiants que es veuen mancats dels serveis més elementals per als joves, com biblioteques en condicions pel número tant gran d’estudiants existents, centres socials autogestionats pel jovent i per al jovent, poliesportiu i d’altres instal•lacions esportives, transports públics i de qualitat que conecten amb les diferents facultats, oci no consumista, etc.
També denunciem la situació del català al País Valencià, convertit en llengua de segona, cada cop més arraconada i l’educació elitista i espanyolista a la que som sotmesos. Per açò donem suport al SEPC i donem suport a les iniciatives en defensa de la llengua i cultura catalanes al País Valencià.
Per tot açò ens organitzem i lluitem amb l’Assemblea de Joves de Benimaclet.

Perque qui no vol lluitar busca excuses i qui vol troba els mitjans!

PAÏSOS CATALANS INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME!

Visca la Terra!

Benimaclet, tardor de 2007

benimaclet@cajei.net -- http://ajbeni.ppcc.cat