dimecres, 16 de gener de 2008

Crònica de la presentació de l'AJ-Benimaclet


Presentació de l’Assemblea de Joves de Benimaclet


Durant el matí del passat 6 de desembre, dia de la constitució espanyola, una quinzena de joves acudiren a l’acte organitzat a la Plaça de Benimaclet on es presentà l’Assemblea de Joves de Benimaclet. La data triada reflexa el refús dels joves de Benimaclet a la constitució espanyola, doncs el jovent català organitzat és una mala notícia per a l’ordre constitucional espanyol.

Eixe mateix 6 de desembre 4 Assemblees de Joves del País Valencià s’adherien també a la CAJEI, la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista.

Un membre de la CAJEI explicà que era la Coordinadora, a través de la qual ens unim amb les altres Assemblees de Joves dels Països Catalans per impulsar un treball i una lluita comuns a nivell nacional.

A continuació presentà les campanyes nacionals que s’estan duent a terme actualment, com la campanya “Subversió per la llibertat”, on es pretén evidenciar, denunciar i acabar amb tota simbologia franquista, opressora o impositiva de l'estat espanyol i francès vers al nostre país, cultura i poble; i la campanya “Ni especulació ni destrucció, el jovent defensa el territori”, on la problemàtica de l'habitatge i la destrucció del territori tenen un origen comú: l'especulació urbanística i territorial, fomentada per l'ordre del mercat, per la llei de l'oferta i la demanda, per la cerca del màxim benefici i, en definitiva, pel sistema capitalista espanyol i francès i per la propietat privada sobre els recursos naturals dels Països Catalans. Des de la CAJEI passem a l'acció i assenyalem als culpables d'aquesta situació. Cal enfrontar-se a tots eixos que s'estan aprofitant de les injustes regles del joc i d'una classe política servil i venuda als seus interessos.

Seguidament, parlà un membre de l’AJ Benimaclet, explicant que aquest nou projecte neix de la mà d’un grup de joves del poble per la manca d’un col·lectiu, amb les següents característiques, que servisca per denunciar i respondre les agressions que patim com a joves:

·Col·lectiu juvenil de base i d’àmbit local: El nostre àmbit d’actuació és la vila de Benimaclet, treballant des de la base per analitzar i respondre a les problemàtiques del jovent de Benimaclet.

·Assembleari, autogestionat i democràtic: L’assemblea és l’òrgan on tothom té dret a donar la seua opinió per tal de prendre decisions col·lectives per resoldre les qüestions que ens afecten. Som un col·lectiu autogestionat, treballant de manera autosuficient i buscant els recursos necessaris per tal de dur a terme els nostres objectius sense rebre ajudes de les institucions ni dels partits polítics que ens poden condicionar la nostra manera d’actuar i de pensar.

·Independentista: Creiem que el País Valencià forma part d’una sola nació catalana, els Països Catalans, ocupats per l’estat espanyol i francès. Des de Benimaclet, hem de conscienciar al jovent de la nostra vila en la necessitat de la reunificació i la independència pels Països Catalans.

·Socialista: Considerem que cal la ruptura d’aquesta societat capitalista, consumista i injusta. Creiem que el socialisme és el millor model d’organització per a la nostra societat, construint un model just i igualitari, una societat sense pobres i sense rics on tota la població dispose dels recursos bàsics per viure.

·Antipatriarcal: Necessitem una societat sense sexisme i homofòbia, sense que la dona sigue objecte d’explotació. Considerem també que cadascú ha de triar lliurement la seua opció sexual sense ésser discriminat.

·Ecologista: L’especulació urbanística s’està menjant el nostre territori, molt especialment a la comarca de l’Horta. A Benimaclet, l’especulació urbanística es menja el casc antic i l’horta entre la nostra vila i Alboraia. Pensem que l’okupació d’espais deshabitats i sense utilitzar, es una bona manera d’aconseguir llocs de reunió i oci pel jovent i denunciar l’especulació.

·Internacionalista: Recolzem a tots els pobles i nacions sense estat que lluiten per unes condicions de vida més justes i democràtiques.

·Solidari: Ens solidaritzem activament amb totes eixes persones que estan lluitant pels nostres mateixos objectius i pateixen la repressió sistemàtica per part de les forces d’ocupació.

En acabar, es valorà que aquest nou projecte servia per potenciar l’Esquerra Independentista a Benimaclet, no pas per dividir i que l’AJ Benimaclet restava oberta a col·laborar amb tots els agents de l’EI i dels Moviments Socials de Benimaclet i l’Horta Nord.

Finalment, es repartiren trossos de pastís als veïns que s’aproparen a l’acte, simbolitzant que “s’esmorzaven la constitució espanyola”.


Perque qui no vol lluitar busca excuses i qui vol troba els mitjans!


PAÏSOS CATALANS INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME!

Benimaclet (Horta Nord), desembre de 2007

_____________________________________________

Fotos: