dimarts, 8 d’abril de 2008

Crònica Carnestoltes internacionalistes a Benimaclet

Carnestoltes Internacionalistes a Benimaclet

Els carnestoltes de Benimaclet, des de fa anys han esdevingut uns dels més populars de tota la comarca de l'Horta. Una de les seues peculiaritats és que ningú sap quan es celebren. Des de fa anys, sembla que l'autoritat per conovar-los és l'Assemblea de Veïns de Benimaclet.

Enguany, era la XX Arribada del Moro Maclet al nostre poble, on l'Assemblea de Veïns organitzava una sèrie d'actes com festes infantils, xocolatades i jocs, taller de muixerangues, sopar, etc.

L'acte més esperat era la trobada de dolçaina i tabal de Benimaclet, on seguidament hi havia l'encontre entre el Tirant i el Moro Maclet, amb un espectable dels Dimonis de Benimaclet.

En acabar, es feia la solemne proclamació de la independència del Califat de Benimaclet, a la seu de l'Assemblea de Veïns.

Aquest any, però, l'Assemblea d'Endavant (OSAN) a Benimaclet i l'Assemblea de Joves de Benimaclet - CAJEI, també han realitzat una sèrie d'actes enmarcats en els Carnestoltes Internacionalistes.

El dijous 21 de febrer a la vesprada es realitzà una exposició i presentació de l'il·lustrador Roger Ferriols i també la presentació del llibre de Josep Villarroya "Globalitza...que?" al local de l'Assemblea de Veïns de Benimaclet

El dissabte 23 de febrer al matí es realitzà un mural. Seguidament es gaudí d'un dinar popular a la seu de l'Assemblea de Veïns i a la vesprada es participà a la cercavila de disfreses.

23/02/08 Benimaclet (Horta Nord)

Assemblea d'Endavant de Benimaclet

Assemblea de Joves de Benimaclet (CAJEI)