dimarts, 6 de maig del 2008

Falles a Benimaclet

Les Falles Populars i Combatives 2008 han tingut cara i creu pel que fa als actes organitzats per la CAJEI.

Dissabte 15 de març, l'AJ Benimaclet va traure al carrer el joc de la pilota valenciana, en modalitat raspall, en un carreró al costat de la Plaça de Benimaclet, davant l'atenta mirada d'una vintenta de persones, a les que es convida a practicar i aprendre aquest esport nacional. L'acte es va completar amb un berenar popular (xocolatada i mona) i una cercavila on els joves de Benimaclet, en el marc de la campanya nacional de la CAJEI "Ni especulació, ni destrucció, el jovent defensa el territori", penjaren cartells informant dels immobles buits al nostre poble. D'aquesta manera, comencen la iniciativa "Ací s'especula" a Benimaclet, l'objectiu de la qual és assenyalar els espais buits, per evidenciar l'exagerada quantitat d'immobles i solars en desús que plenen els nostres carrers.

Apart d'aquest problema també denunciaren la manca d'equipaments a Benimaclet. Els veïns fa anys que reclamen un nou centre de salut, doncs el que hi ha s'ha quedat xicotet.

Tampoc disposen de cap Poliesportiu ni cap casa de cultura. Qualsevol poble amb menys habitants que Benimaclet disposa d'un cente de salut en condicions, una zona esportiva i una casa de cultura.

Per contra, l'Ajuntament respon amb els intents de construcció, a l'antiga discoteca Arena del carrer Emili Baró, amb més de 3000 m2 per planta, d'un aparcament, un centre comercial, un mercat i la reubicació de la comissaria de la policia local.

Com a contrapartida, es cedirien els terrenys del voltant a la discoteca Arena, on voldrien construir quatre grans torres. Tot açò seria ilegal, doncs l'Ajuntament hauria de requalificar el sòl, ja que actualment el terrenys està catalogat com a terciari, on l'ús residencial està prohibit.

Des de l'Assemblea de Joves de Benimaclet creuen que evidenciar els problemes és sempre un primer pas per poder cercar-hi solucions

A Benimaclet, ni especulació, ni destrucció, el jovent defensa el territori!

La nota negativa de la festa va produir-se dilluns 17, amb una nova actitud repressiva de les forces policials de la ciutat de València.

_________________

Fotos: