dijous, 12 de març de 2009

Exposició de plaques franquistes a Benimaclet

Durant el matí del passat 7 de març, desenes de veïns i veïnes observaren al seu pas per la Plaça de Benimaclet l'exposició de més de cent plaques franquistes que l'Assemblea de Joves de Benimaclet havia aconseguit extreure en les últimes setmanes.
Continuant amb la campanya nacional de la CAJEI “subversió per la llibertat” encetada ara fa més de 2 anys i on s'han extret milers de símbols feixistes arreu dels Països Catalans, l'Assemblea de Joves de Benimaclet ha tret 111 plaques de les 164 que s'han identificat a Benimaclet. Moltes plaques estan lluny del nostres mitjans per estar massa altes o clavades de manera perillosa. Després de 70 anys de l'ocupació franquista de València i de 33 anys de la fi del franquisme, encara avui tenim present tota la seua simbologia feixista i cap institució “democràtica” s'ha preocupat en treure-la.
Ara fa més d'un any que el Congrés dels diputats de l'estat espanyol aprovà la Llei 52/2007, coneguda com a Llei de la Memòria Històrica, en la qual es pretenia reconèixer i ampliar drets a favor dels que patiren persecució o violència durant la Guerra Civil i la Dictadura. Aquesta llei estableix que les administracions públiques, sobretot els ajuntaments, tenien l'obligació de retirar tota mena de símbols franquistes, és a dir, escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions commemoratives d'exaltació personal o col·lectiva de l'alçament militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura.
Passat un any, molts pocs ajuntaments s'han dignat a complir la llei i molt menys l'Ajuntament de València, on el Partit Popular sembla massa enfeinat en intentar amagar tots els casos de corrupció que l'envolten. L'incompliment de la llei de la memòria històrica és una broma comparat amb totes les violacions de lleis que han comés en els últims anys.
Per tot açò, l'Assemblea de Joves de Benimaclet junt amb l'Assemblea de Joves de València, entregarem totes les plaques que hem aconseguit treure i farem una instància a l'Ajuntament amb un llistat de totes les plaques que no hem pogut treure, exigint-los que compleixen la llei.

Fora simbologia franquista de Benimaclet! 30 anys després, ací no ha canviat res!

Assemblea de Joves de Benimaclet – CAJEI
benimaclet@cajei.cat
http://ajbeni.ppcc.cat

____

Fotos: