dimarts, 11 de novembre de 2008

Absolució Jona! Comunicat,cartells

Absolució Jona! La solidaritat no s'empresona


El proper dissabte 22 de novembre l'Assemblea de Joves de Benimaclet ha convidat a en Jona per a que ens explique el cas repressiu que ja fa 2 anys que pateix. Jonathan Ivorra, és un jove veí del barri de la Sagrada Família de Barcelona, està pendent d’una petició de 8 anys de presó i una pena-multa de 3200 euros després d'haver-se manifestat contra l'especulació urbanística a Ciutat Vella de Barcelona.

No és casualitat que el lloc on es realitza siga un Centre Social Okupat, ja que l'especulació és un fet que, per desgràcia, ens té acostumats a la nostra comarca. Des de l'AJ Benimaclet recolzem la lluita de tots els Centres Socials Okupats, amenaçats per la màfia immobiliària i els seus còmplices de l'administració local, en perill de desallotjament. Lluita que fem nostra, animant a tot el jovent benimacleter i valencià a alliberar espais i donar suport als que resisteixen.

EL “CAS FORAT DE LA VERGONYA”


Durant la transformació del barri de Ciutat Vella de Barcelona, una de les principals beneficiàries ha sigut la promotora i constructora Procivesa/Focivesa, que ha actuat com a braç executor. Curiosament, el 51% de l’empresa pertany a l’Ajuntament de Barcelona. A través del Pla Especial de Reforma Interior (PERI) l’Ajuntament ha forçat l’expulsió de la població i del comerç tradicional. En total, es van vore desplaçats uns 200 veïns, i 1078 habitatges foren enderrocats.

Però el més sospitós és l’evolució que seguí el projecte urbanístic: de la nit al dia i sense avisar, allò que s’havia venut al veïnat com un espai verd d’us públic pel barri s'acabà convertint en un projecte de pàrquing privat.
Les màquines de Procivesa entraren per derruir la zona, i durant anys es deixà un solar deshabitat, amb runa i deixalles sense cap mena de vergonya. D’ací, el nom amb el qual es coneix la zona: el Forat de la Vergonya.
Davant d’açò, els afectats i altres veïns començaren a moure’s i actuar. Joves, grans i menuts es posaren a treballar per transformar un munt de runa i deixalles en un espai ajardinat i autogestionat, on es realitzaven activitats infantils, dinars col•lectius, festes populars, concerts per a totes les edats... I poc a poc aconseguiren allò que l’Ajuntament havia estat intentant evitar: fer d’aquell solar un espai per a tothom.

LA RESPOSTA VEÏNAL


Els veïns es passaren 6 anys construint aquesta nova plaça pública i negociant amb l’Ajuntament una eixida digna i comuna, davant la por que tot açò acabés en sac buit. I, efectivament, sense previ avís i evitant el diàleg, les màquines de l’Ajuntament acabaren entrant per destruir tot el que s’havia fet i desallotjar els qui encara no havien fet fora, aixafant el projecte veïnal i centenars d’esperances recollides per tota la ciutat. Fou arrel d’aquesta darrera ofensiva que els veïns decidiren convocar una sèrie de mobilitzacions.

Entre elles, la manifestació del 5 d’octubre 2006, que acabà amb enfrontaments i detencions, fruit de la gran tensió entre el veïnat i les institucions públiques i privades implicades en el cas, que van enviar-hi la unitat policial més armada i violenta del cos dels Mossos d’Esquadra.

LA PERSECUCIÓ POLÍTICA DEL JONA

Una setmana després, el 13 d’octubre de 2006, els Mossos d’Esquadra detingueren un veí del barri de la Sagrada Família, en Jonathan Ivorra. La detenció es produí de manera vexatòria. L'acusaren de llençar coets contra la policia i li atribuiren delictes de desordres públics, danys i atemptat a l’autoritat. Negant-li tota presumpció d’innocència i trepitjant els drets més bàsics, el Jona fou detingut al portal de casa seua, davant la seua companya per part de quatre policies absurdament encaputxats que l'emmanillaren i el traslladaren als calabossos de la comissaria de les Corts, on l'interrogaren, despullant-lo físicament i agredint-lo verbalment.

Tots els que coneixem el Jona i/o el “cas Ciutat Vella” hem entès que la seua detenció responia a la necessitat de la policia de presentar un cap de turc davant de l’Ajuntament. Contribuint a la criminalització de totes les veus crítiques que qüestionen el nou model de ciutat imposat, que ara es segueix aplicant a molts altres barris impunement.

INIMAGINABLE... TOCA EIXIR AL CARRER

Malgrat el mal tràngol que es visqué l’octubre de 2006, ningú (ni tan sols els advocats) podia imaginar que el Ministeri Fiscal demanaria el tancament a presó d’en Jonathan Ivorra. I no sols açò, sinó que pretenen condemnar-lo fins a 8 anys de presó i a una pena multa de més de 3200 euros sota les acusacions finals de manifestació il•lícita, desordres públics i atemptat a l’autoritat. Tot, per haver-se mobilitzat al costat del veïnat de Ciutat Vella en contra de l’especulació urbanística i en favor d’una Barcelona on hi càpiga tothom.

És per açò que, des de l’Assemblea de Joves de l’Eixample Nord (AJEN) i el conjunt de la CAJEI exigim que l’Ajuntament de Barcelona actue, retire la seua acusació particular i mostre el seu suport. Exigim la llibertat d’en Jona, que s’ature la repressió contra el jovent i la resta de la ciutadania que s’organitza i es mobilitza i que es respecte al dret a la lliure manifestació d’idees.

Si formes part d'un col·lectiu, entitat, casal i voleu vendre el material al vostre local o simplement s'acosta la festa major del teu poble i t'interessa que hi haja una paradeta informativa del cas, pots posar-te en contacte amb el grup de suport enviant un correu. Si cal vindrem nosaltres a fer la paradeta.


GRÀCIES PER SOLIDARITZAR-TE. ABSOLUCIÓ JONA!
L'ESPECULACIÓ ÉS UN FET, MANIFESTAR-SE UN DRET!


www.absoluciojona.org
absoluciojona@joveseixample.catAquesta adreça de correu electrònica està protegida contra els robots d'spam, necessites activar Javascript per veure-la

________________

Ja estàn disponibles els cartells de les jornades ''Novembre per l'Okupació'' que promou la CAJEI a través de les Assemblees de Joves arreu dels Països Catalans i el comunicat/octaveta sobre l'acte ''Absolució Jona!''

Novembre per l'Okupació

Novembre per l'Okupació

Octaveta del comunicat

Octaveta Jona

Absolució Jona (impressió)

Absolució Jona b/n